Cursus 'Boekgeschiedenis - het boek als spiegel van de tijd'

Jonge vrouw bladerd door handschrift

De Openbare Bibliotheek Brugge is ook een erfgoedbibliotheek, met een schat aan manuscripten, incunabelen, geïllustreerde drukken en veel meer. Het is een wat hermetische wereld. Wie nauwer toekijkt, ontdekt al vlug hoe oude boeken werden gemaakt, verspreid en gelezen. Middeleeuwse handschriften, wiegendrukken, renaissancedrukken, de eerste kranten uit de 17de eeuw: elk boek is een spiegel van zijn tijd.

Om dit te ontdekken organiseren Vormingplus Brugge en de Openbare Bibliotheek Brugge een kortlopende cursus in drie avonden. Daarin worden middeleeuwse handschriften en oude boeken onderworpen aan een grondige 'autopsie' en binnen een brede culturele en sociale context geplaatst. Het middeleeuwse scriptorium, het boekdrukatelier of de boekverkoperswinkel worden in deze reeks tot leven gebracht.

Ludo Vandamme, historicus en conservator van handschriften en oude drukken van de bibliotheek, begeleidt de cursus. Voorkennis is niet nodig, enkel een hart voor boeken!

11-03-2014 - 25-03-2014
Praktisch

De cursus zal plaatsvinden in de Van Ackerzaal van de Hoofdbibliotheek Biekorf op 11, 18 en 25 maart 2014, telkens van 19u30 tot 22u.

Prijs

Het cursusgeld bedraagt 20 euro voor leden van de Vrienden van de Biekorfbibliotheek vzw. Niet-leden betalen 25 euro.

Max. aantal deelnemers

Inschrijven kan online bij Vormingplus.

• 27-11-2013
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)