Expertseminarie 'Massadigitalisatie en de toegang tot cultureel erfgoed'

Copyright-teken

In de voorbije decennia zijn inspanningen ondernomen om het culturele erfgoed universeel toegankelijk te maken. Projecten zoals het Unesco Geheugen van de Wereld programma of Wikisource van Wikimedia zijn daar slechts twee voorbeelden van. Doordat de hedendaagse technologie steeds gesofisticeerder en toegankelijker wordt, heeft de manier waarop we inhoud digitaal opslaan en verdelen invloed op de eeuwenoude opvattingen over auteurschap, uitgeverijen, toegankelijkheid en auteursrecht.

De Unesco Internationale Dag van het Boek en het Auteursrecht biedt de gelegenheid om van gedachten te wisselen over risico’s, uitdagingen en ontwikkelingen op het gebied van massadigitalisatie en de toegang tot cultureel erfgoed. Aan het debat nemen de volgende panelleden deel:

• De heer Marco Giorello, vice-voorzitter Auteursrecht, DG MARKT, Europese Commissie
  • De heer Krzysztof Nichczyński, projectleider, DG CONNECT, Europese Commissie
  • Mevrouw Anne Bergman-Tahon, voorzitter van de Europes Federatie van Uitgevers
  • Mevrouw Rossitza Atanassova, expert digitalisatie, Britse Nationale Bibliotheek
  • De heer Jean-Frédéric Berthelot, Wikimedia Frankrijk

Mevrouw Gwen Frank, Open Access Belgium, leidt het gesprek.

Het expertseminarie heeft plaats op donderdag 24 april 2014, 14u00-16u30, in de zaal Belgium III, Thon Hotel EU, Wetstraat 75, 1040 Brussel. U kan tot 18 april online inschrijven.

24-04-2014
  • 20-03-2014
  • Eva Wuyts (Histories vzw)