Infomoment 'Schaderegistratie met UPLA'

Vrouw meet boekenplank met meetlint

Welke schadevormen zijn er in uw bibliotheek aanwezig? Dat kunt u nu snel en efficiënt te weten komen. Vanaf dit najaar kunt u hiervoor namelijk gebruik maken van UPLA, de Universal Procedure for Library Assessment. Kom naar het infomoment op dinsdag 1 juli 2014 en u hoort hoe ook u met UPLA aan de slag kan.

UPLA, ook voor uw bibliotheek!

De UPLA-methode is door de Vlaamse Erfgoedbibliotheek ontwikkeld om betrouwbare informatie te verkrijgen over de fysieke staat en de raadpleegbaarheid van bibliotheekcollecties. Dit gebeurt op basis van een systematische steekproef. Met de gegevens kan u vervolgens uw beleid rond het behoud en beheer van uw erfgoed verbeteren.

Het interessante aan UPLA is dat uw eigen medewerkers het kunnen toepassen. Ze volgen daarvoor een speciale, tweedaagse vorming. Daarin leren ze niet alleen om schade te beoordelen volgens de UPLA-methode. Ze doen ook materiaalkennis op en inzicht in de problematiek van preservering en conservering.

Infomoment

Hoe gaat een UPLA-onderzoek praktisch in zijn werk? Wat is er concreet nodig om UPLA in uw instelling te kunnen uitvoeren? Wat moeten uw medewerkers kennen en kunnen?

We beantwoorden graag al uw vragen over het gebruik van UPLA op dinsdag 1 juli 2014. Dan organiseren we een infomoment voor leidinggevenden van erfgoedbibliotheken en  medewerkers die verantwoordelijk zijn voor behoud en beheer. Na afloop weet u wat UPLA voor uw bibliotheek kan betekenen, en hoe uw organisatie ermee aan de slag kan.

Laat u ons via het inschrijvingsformulier even weten dat u komt? In de namiddag kunt u op dezelfde locatie trouwens ook onze infosessie Uw erfgoed in Flandrica.be bijwonen.

Meer weten over UPLA?

Op onze UPLA Update-pagina vindt u een overzicht van alle nieuwsbrieven die zijn verschenen tijdens de ontwikkeling van UPLA. Een uitvoerige toelichting over het verloop en de meerwaarde van een UPLA-traject, vindt u in een artikel dat recent is verschenen in META | Tijdschrift voor bibliotheek en archief.

De presentatie van deze sessie kunt u hier dowloaden of bekijken:

01-07-2014

Universiteit Antwerpen
Stadscampus
lokaal A107
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
(ligging en bereikbaarheid)

10:00-12:00 uur

(In de namiddag om 14:00 uur kunt u op dezelfde locatie onze infosessie Uw erfgoed in Flandrica.be bijwonen.)

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

is niet meer mogelijk...

• 26-05-2014
  • Eva Wuyts (Histories vzw)