Vorming 'CEST-richtlijnen voor beheerders van digitale collecties: VERSPREIDEN' [Traject 'Duurzaam Digitaal Beheren' | Module 5]

Logo CEST

In deze sessie worden basisbegrippen van het publiceren van digitale erfgoedcollecties verklaard aan de hand van de CEST-richtlijn publiceren.

Doelgroep

Collectiebeheerders die hun digitale collecties klaar willen maken voor online publicatie.

Leerdoelen

• Kennismaken met de belangrijkste standaarden betreffende digitaal publiceren.
  • Kennismaken met de belangrijkste verspreidingsformaten voor beeld, tekst, geluid en video.
  • Kennismaken met de belangrijkste juridische begrippen betreffende het online beschikbaar stellen van digitale objecten.

Modulair vormingstraject 'Duurzaam Digitaal Beheren'

Deze vorming maakt deel uit van het Modulair vormingstraject Duurzaam Digitaal Beheren. Met het organiseren van dit vormingtraject proberen FARO en PACKED vorm te geven aan het realiseren van de doelstellingen van het Platform Digitale Duurzaamheid.

02-09-2014
29-09-2014
20-10-2014
  • Dinsdag 2 september 2014, 13.00 - 15.00 uur, Huis van Alijn, Gent
  • Maandag 29 september 2014, 13.00 - 15.00 uur, Stadsarchief, Mechelen
  • Maandag 20 oktober 2014, 13.00 - 15.00 uur, FARO, Brussel
Inschrijven

Tijdig inschrijven is gewenst. Het maximum aantal deelnemers is 10. Een cursussessie zal niet doorgaan bij minder dan 6 deelnemers. Inschrijven voor een sessie doet u via de links hierboven.

• 16-01-2014
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)