Het Groot Onderhoud 2015: Zorgen voor later?

mensen op podium in debat tijdens Groot Onderhoud 2014

Dinsdag 27 oktober vindt voor de vijfde maal Het Groot Onderhoud plaats. In Het Pand in Gent ligt de toekomst van het cultureel-erfgoedbeleid onder de loep.

Een aantal belangrijke en ingrijpende bestuurlijke veranderingen en een voortdurend veranderende maatschappij hebben een impact op het cultureel-erfgoedveld. Daarom is de ondertitel van Groot Onderhoud dit jaar: ‘Zorgen voor later? Een cultureel-erfgoedbeleid voor de toekomst’.

De dag is gevuld met twee debatten in de voormiddag en enkele sessies in de namiddag. Het eerste debat gaat dieper in op de uitdagingen voor erfgoed in een snel evoluerende samenleving. Het tweede debat gaat over de vraag wat het erfgoedbeleid van morgen zeker moet (blijven) doen.

De verschillende sessies waaruit u kan kiezen:

• Waar staan we met het traject Conceptnota Cultureel-erfgoedbeleid?
  • Musea in de 21e eeuw: welke toekomst wenkt?
  • Vertrouwen op niveau. Hoe omgaan met de nakende bestuurlijke veranderingen?
  • Cultuur in de Spiegel: een droomproject voor erfgoed en onderwijs?
  • Maatschappelijk het verschil mee helpen maken

Aan het einde van de dag reikt de minister Gatz de Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed uit.

Schrijf u in voor Het Groot Onderhoud 2015 op de site van FARO.

27-10-2015
  • 10-09-2015
  • Cynthia Buts (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)