Conferentie 'Show & Tell & Touch: Digital Culture and Education'

Logo EuropeanaSpace

Op vrijdag 13 mei 2016 organiseert PACKED vzw in het kader van het Europeana Space project de conferentie 'Show & Tell & Touch: Digital Culture and Education' in Brussel.

De dag draait rond het thema ‘digitaal erfgoed & educatie’. Educatie wordt in zijn brede vorm benaderd, van het klassieke klaslokaal tot educatieve programma’s of toepassingen binnen de museumwerking.

Inhoud

We zien meer en meer kunst- en cultuurobjecten digitaal beschikbaar worden. Tegelijkertijd wordt digitale technologie steeds meer aanwezig in het klaslokaal. Het zou dus enkel een kwestie van tijd moeten zijn vooraleer twee werelden, erfgoed en onderwijs, elkaar zullen vinden. Maar is het wel zo eenvoudig?

De conferentie ‘Show & Tell & Touch: Digital Culture and Education’ wil nadenken over hoe digitale culturele content hergebruikt kan worden in een educatieve context. Dergelijk interactief en geëngageerd hergebruik verbetert niet enkel de kwaliteit van onderwijs, maar betrekt een jonger publiek bij erfgoed op een manier die meer in de lijn ligt van hun dagelijkse leven.

Enkele (inter)nationale sprekers zullen voorbeelden van digitaal erfgoed en educatie in de praktijk voorstellen, hedendaagse trends in het veld en het (Europese) beleid duiden en de voorwaarden belichten om dergelijk hergebruik te faciliteren.

EuropeanaSpace project

Het EuropeanaSpace project onderzoekt hoe digitaal cultureel erfgoed - dat je onder andere vindt op het Europeanaportaal - hergebruikt kan worden in verschillende contexten. Met de ontwikkeling van een MOOC (Massive Online Open Course), vijf educatieve demonstratortoepassingen en zes pilootacties met een educatieve dimensie, is er veel te vertellen. Meer informatie over deze specifieke educatieve focus vindt u op de miniwebsite van EuropeanaSpace education: www.europeana-space.eu/education.

Het volledige programma vindt u terug op de conferentiewebsite.

13-05-2016
Praktisch

Voor meer informatie over deze dag kunt u terecht bij Barbara Dierickx - PACKED vzw.

Future Classroom Lab - Rue de Trèves 61, Brussel, België

De dag loopt van 9u30 tot 18u00.

Inschrijven

U kunt deze conferentie gratis bijwonen, maar inschrijven via Eventbrite is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt.

• 11-04-2016
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)