7 topstukken uit de KBR te zien tijdens '100 Masters'

Verso-pagina van het Verhaal van de mooie Melusine van Jean d'Arras

100 topstukken van 100 meesters in 100 dagen. Dat is de opzet van 100 Masters, de campagne van de Brusselse Museumraad die loopt van 18 mei tot 27 augustus 2016. Tijdens deze periode stellen 41 Brusselse musea hun topstuk(ken) voor aan het grote publiek.

In tijden van Tinder kan het niet anders of u kunt via de website op voorhand aanduiden welk topstuk u aantrekkelijk lijkt. Als er een match is, krijgt u verdere inlichtingen om een afspraakje te maken met het object van uw liefde in zijn of haar natuurlijke habitat.

De Koninklijke Bibliotheek van België levert 7 topstukken aan, waaronder de Atlas van Gerard Mercator, het Dossier Rimbaud-Verlaine, de Roman van Gerard van Nevers en het Verhaal van de mooie Melusine van Jean d'Arras. Deze zijn te bezichtigen in het LIBRARIUM, de aparte expositieruimte van de Koninklijke Bibliotheek voor de geschiedenis van boeken, schriften en bibliotheken.

18-05-2016 - 27-08-2016
Locatie

Deze campagne loopt in verschillende Brusselse musea. Het LIBRARIUM bereikt u via de ingang van de Koninklijke Bibliotheek van België via de Kunstberg - 1000 Brussel.

• 23-05-2016
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)