Summer school 'History of the Book'

Afbeelding uit een middeleeuws boek

Elk jaar organiseren de Bijzondere Collecties en de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de Universiteit van Amsterdam een summer school History of the Book. De zevende summer school wordt gehouden van maandag 22 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. De inschrijving is geopend.

Doelpubliek

Het aanbod is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie.

Programma

De summer school biedt een ‘à la carte’-programma. Deelnemers kunnen één onderdeel kiezen, maar ook een programma van twee volle weken, en alles daartussenin.

Op het programma staan vaste, populaire cursussen over middeleeuwse handschriften door Jos Biemans, gedrukte boeken uit de handpersperiode door Paul Dijstelberge en boekbanden door Nicholas Pickwoad. Daarnaast is er een nieuwe cursus over het herkennen van druktechnieken door Johan de Zoete. Ook zijn er workshops, onder meer over het editeren van brieven door Marita Mathijsen, over kalligrafie door Elmo van Slingerland en over gastronomische boeken.

Onderdeel van deze summer school is verder een tweedaagse Wikipedia-edit-a-thon. De summer school wordt traditioneel afgesloten met de Frederik Mullerlezing, die dit jaar gehouden wordt door Siegfried Woldhek.

Programma

Het volledige programma is te vinden op de website van de summer school.

22-08-2016 - 02-09-2016
Prijs

Via het inschrijvingsformulier krijgt u bij het aanklikken van de gewenste programmaonderdelen te zien hoeveel u betaalt.

Voor studenten Boekwetenschap en Handschriftenkunde en medewerkers van de Bibliotheek van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam gelden er speciale regelingen.

Inschrijven is mogelijk via het invulformulier.

• 24-05-2016
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)