Workshop 'Digitisation of cultural heritage and Orphan Works'

Honderdduizenden geschreven en audiovisuele werken die in Europese bibliotheken en filmarchieven worden bewaard, zijn vandaag niet toegankelijk; Dit is het gevolg van de onduidelijkheid rond hun status inzake auteursrechten. De Richtlijn voor Weeswerken werd in 2012 aangenomen met als doel gemeenschappelijke regels vast te stellen voor de digitalisering en het online plaatsen van zogenaamde verweesde werken. De bedoeling is om hun digitalisering en online vertoning wettelijk mogelijk te maken.

Workshop

De Koninklijke Bibliotheek van België en het Europees project FORWARD, gecoördineerd door CINEMATEK organiseren de workshop om u nieuwe instrumenten te laten ontdekken die werden ontwikkeld om deze doelstelling in de praktijk te brengen: de database van verweesde werken en het systeem FORWARD voor audiovisuele werken. Daarnaast zal er worden gediscussieerd over het nut van deze instrumenten voor de digitalisering van cultureel erfgoed.

30-11-2016
Locatie

Koninklijke Bibliotheek van België - Kunstberg, 1000 Brussel - Royal Sky Room (6de verdieping) en Park Room (2de verdieping)

9u30 - 16u30