Call for Papers: Libraries in the sky: large-scale collaboration strategies and infrastructures to enhance the use of digital heritage collections

Foto van bibliotheek in de wolken

Veel landen hebben de zichtbaarheid van hun nationale erfgoedcollecties verhoogd door allerhande initiatieven. Wij hebben Flandrica, Europa heeft Europeana en de wereld heeft de World Digital Library.

De organisatie van dit congres wil graag voortbouwen op de geboekte resultaten. Hoe kunnen we de bestaande initiatieven uitbreiden (en misschien verenigen) om nieuwe onderzoeksmogelijkheden te ondersteunen en om ook born-digital werken op te nemen?

IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) organiseert daarom op 12 april 2018 een congres in Oslo omtrent het bouwen van tools en infrastructuren voor samenwerking op grote schaal, om de toegang en het hergebruik van digitale erfgoedcollecties verbeteren (met zowel born-digital als gedigitaliseerde items). Er wordt die dag bovendien een interactieve workshop over IIIF voorzien door de nationale bibliotheek van Noorwegen.

De organisatie is op zoek naar sprekers van over de hele wereld die hun ervaringen en inzichten willen delen over het bouwen van dergelijke tools en infrastructuren. De deadline voor voorstellen ligt op 31 december 2017. Voorstellen (maximaal 500 woorden, in het Engels) dienen gericht te worden aan zowel Frédéric Blin (Frederic.blin@bnu.fr) als aan Hege Stensrud Høsøien (hege.hosoien@nb.no).

Lees hier de oorspronkelijke oproep.

Details
Datum 
29-11-2017 - 31-12-2017
  • Agendabericht
  • |
  • 29-11-2017
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)