Seminarie: Collectie Thijs

Devotieprent uit Collectie Thijs UAntwerpen

Op 2 maart 2018 organiseert de Universiteitsbibliotheek Antwerpen een seminarie ter gelegenheid van de ontsluiting en presentatie van de collectie devotiedrukwerk die bekend staat als de Collectie Thijs. Op het programma staan enkele lezingen over het belang van dergelijke verzamelingen en de registratie en digitalisering ervan, onder andere door dr. Karen L. Bowen (Universiteit Antwerpen), dr. Jeroen Salman (Universiteit Utrecht), Jan Corthouts (Anet) en Els Veraverbeke (Huis van Alijn).

Na het seminarie heeft u tevens de kans een tentoonstelling te bezoeken met een selectie van de objecten uit de Collectie Thijs en na te praten bij een receptie. Zie hier voor het volledige programma.

Details
Datum 
02-03-2018
Praktisch
Locatie 

Frederik de Tassiszaal - Hof van Liere, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen

Tijd 

13-16u

Inschrijven 

Gratis, maar registratie is verplicht.

Contact: Karen.Bowen@uantwerpen.be of Tom.Deneire@uantwerpen.be

  • Agendabericht
  • |
  • 13-11-2017
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)