Infosessie: Wiki Loves Heritage

afbeelding zaal met zuilen

Wiki Loves Heritage nodigt erfgoedbeheerders en -organisaties, erfgoedgemeenschappen en -liefhebbers, fotografen en Wikipedianen uit om samen erfgoed online te ontsluiten onder een vrije licentie. Op die manier kan iedereen de beelden gebruiken, op Wikipedia en daarbuiten. Zo wordt een breed en nieuw publiek bereikt en de bekendheid van ons erfgoed verhoogd.

Met het initiatief Wiki Loves Heritage wil de Vlaamse overheid samen met Wikimedia België de online aanwezigheid en zichtbaarheid van erfgoed in Vlaanderen verhogen, meesurfend op het bereik en de impact van een van de bekendste en meest gebruikte websites ter wereld.

Het initiatief start met een fotowedstrijd

Om dit initiatief kracht bij te zetten, is aan het project een fotowedstrijd gekoppeld. De fotowedstrijd wil erfgoedorganisaties en -beheerders aansporen zich open te stellen voor fotografen – zowel amateurs als professionals.

Naast de fotowedstrijd voor het brede publiek, kan u ook op andere manieren samenwerken met Wikipedia en Wikimedia, op zowel korte als lange termijn, bijvoorbeeld door het vrijgeven van content.

Programma 

Een volledig overzicht van het programma vindt u hier.

Details
Datum 
04-06-2018
Datum 
11-06-2018
  • Agendabericht
  • |
  • 01-06-2018
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)