Summer school 'Reconstructing Book Ownership: Sources, Methods, and Perspectives'

Muur met boekenplanken

Het Departement Geschiedenis en de Bibliotheek van de Universiteit Antwerpen organiseren van 2 tot 6 september de summer school Reconstructing Book Ownership: Sources, Methods, and Perspectives.

De summer school wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het Consortium of European Research Libraries en het Museum Plantin-Moretus. Het is een intensief 5-daags programma over de reconstructie van (historisch) boekenbezit als cultureel fenomeen. Zowel particulier als institutioneel boekenbezit zal worden bestudeerd.

Het idee van de summer school is om studenten en onderzoekers te inspireren. Een groep van internationale experts zal de nodige benaderingen, instrumenten en ideeën aanreiken om de fascinerende wereld van het boekenbezit in het verleden te verkennen.

Meer informatie vindt u via de website van de Universiteit Antwerpen.

02-09-2019 - 06-09-2019

Universiteit Antwerpen

€ 500

Studenten van de Universiteit Antwerpen hebben recht op een terugbetaling van €150 na voltooiing van de summer school.

Max. aantal deelnemers

Uiterste inschrijfdatum

15 mei 2019

• 15-03-2019