Tentoonstelling 'Bladwijzer op de wereld'

Bibliotheek Hasselt Limburg

Van maandag 30 september 2019 tot zaterdag 25 april 2020 kan je in Bibliotheek Hasselt Limburg de tentoonstelling 'Bladwijzer op de wereld' bezichtigen, die je een unieke kijk op de wereld geeft via oude drukken.

Bibliotheek Hasselt Limburg is een openbare, een wetenschappelijke én een erfgoedbibliotheek. Als erfgoedbibliotheek beheert zij drie rijke collecties: de Collectie Limburgensia, de Cultuurhistorische Collectie en de Collectie Oude Drukken en Handschriften. Om de rijkdom van deze collecties aan het licht te brengen organiseert de bibliotheek jaarlijks een tentoonstelling. 

Met de tentoonstelling 'Bladwijzer op de wereld' schetst de bibliotheek een beeld van de rijkdom van zijn erfgoedcollecties, waarin heel wat prachtboeken verscholen zitten. De bibliotheek haalt ze met veel plezier uit hun geklimatiseerde cocon en toont een keuze van belangrijke en fraaie werken. Deze boeken leggen elk op een specifiek vakgebied kennis vast en brengen deze kennis in beeld.

Deze vakgebieden zijn: planten, fruit, bomen, vogels, fossielen, landschappen, kastelen, neoklassieke gebouwen, archeologische voorwerpen en machines. Tevens laat deze tentoonstelling ook enkele bijzondere aanwinsten van de erfgoedcollecties van de laatste tien jaar zien.

Details
Datum 
30-09-2019 - 25-04-2020
Praktisch
Locatie 

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart, gelijkvloers

Martelarenlaan 17

3500 Hasselt

Tijd 

Van maandag tot en met vrijdag: 10.00 - 19.00

Zaterdag: 10.00 - 17.00

Prijs 

Gratis

  • Agendabericht
  • |
  • 04-10-2019
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)