Studiemiddag 'Mystiek en Liturgie in de Late Middeleeuwen'

Manuscript dat openligt

Dinsdag 29 oktober 2019 organiseren het Ruusbroecgenootschap en het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen een studiemiddag over de nauwe verwevenheid tussen mystiek en liturgie in de mate middeleeuwen. Een verband dat recentelijk onder de aandacht is gekomen. 

Tijdens de studiemiddag wordt het verband tussen mystiek en liturgie in laat-middeleeuwse teksten onderzocht vanuit verschillende perspectieven en diverse teksten. Uitgangspunt zijn de zestiende-eeuwse Arnhemse mystieke preken, waarover Ineke Cornet (TBI) het boek The Arnhem Mystical Sermons: Preaching Liturgical Mysticism in the Context of Catholic Reform (Brill Series in Church History 77) schreef. Dit boek wordt tijdens de studiemiddag gepresenteerd. Maar ook andere veelbelovende - tot nu toe onuitgegeven - manuscripten worden besproken.

Meer informatie over de studiemiddag vindt u op de website van het Titus Brandsma Instituut.

Details
Datum 
29-10-2019
Praktisch
Locatie 

De studiemiddag vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen, op de vijftiende etage van het Erasmusgebouw.

Erasmusgebouw
Erasmusplein 1
6525 HT Nijmegen

Tijd 

14u00 - 18u00

Prijs 

Gratis

Inschrijven 

Via de website van het Titus Brandsma Instituut.

  • Agendabericht
  • |
  • 10-07-2019
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)