Save the date: Studiedag IIIF

Logo IIIF

Heeft IIIF al een plek in jouw werking? Of is de standaard je nog onbekend? Op 30 april 2020 organiseren PACKED / VIAA, Vlaamse Kunstcollectie, Openbare Bibliotheek Brugge en UGent een IIIF-studiedag voor de brede erfgoedsector. Het doel van de studiedag is de sector informeren over mogelijke toepassingen van IIIF en aanmoedigen om IIIF te gebruiken. Je krijgt er een algemene introductie en ziet enkele goede praktijkvoorbeelden van hoe IIIF geïmplementeerd kan worden. Ben je bezig met het uitwisselen van beelden? Noteer 30 april alvast in je agenda; een gedetailleerd programma volgt.

Triple I wat?

IIIF, kort voor International Image Interoperability Framework, is een opkomende standaard voor de uitwisseling van beelden. Het is een raamwerk van vier API’s, uitgetekend door een consortium van universiteitsbibliotheken, erfgoedinstellingen, musea en softwarebedrijven. Met dit raamwerk formuleren zij een antwoord op de uitdaging om beelden uit te wisselen tussen verschillende systemen. Als je beeldenserver voldoet aan de IIIF-specificaties, wordt de uitwisseling van beelden heel wat makkelijker.

Meer info over de studiedag vind je op de website van VIAA/Packed.

30-04-2020

Vandenhove-paviljoen (UGent)
Rozier 1
9000 Gent