M Leuven: Studiedag rond behoud en beheer van erfgoed op papier

Op 3 september organiseert M een studiedag rond behoud, beheer en ontsluiting van erfgoed op papier. Tijdens deze studiedag maak je kennis met het werk achter de schermen bij het prentenkabinet van M. Een werk van jaren, waar medewerkers en vrijwilligers aan de slag gingen met zo’n 25.000 prenten. Het doel: die enorme schat aan beelden en verhalen in kaart brengen, beter bewaren én digitaal ontsluiten.

Ongeveer de helft van de collectie van M bestaat uit prenten – zo’n 25.000 stuks in totaal. Dat prentenkabinet maakt sinds 2016 deel uit van een grootschalig conservatie-, registratie- en digitaliseringsproject, waarbij zo’n 5.000 prenten ongeregistreerd bleken te zijn. Met de steun van de Vlaamse Overheid voor digitale collectieregistratie wordt deze achterstand momenteel ingehaald. 

Tijdens de studiedag zetten ze hun aanpak uiteen en delen ze praktijkvoorbeelden over het project. Daarnaast nodigen ze sprekers uit van andere instellingen, onder meer uit het Rijksmuseum, om hun lopende projecten op het vlak van behoud, beheer en ontsluiting van erfgoed op papier toe te lichten. Zo wil M een platform bieden voor musea, archieven en erfgoedbibliotheken om expertise uit te wisselen en inspiratie op te doen.

Inschrijven kan alvast via deze link. Een programmaoverzicht volgt.

Details
Datum 
03-09-2021
Praktisch
Locatie 

M Leuven

Leopold Vanderkelenstraat 28

3000 Leuven, België

Tijd 

09.00u – 13.00u

Prijs 

Gratis

  • Agendabericht
  • |
  • 18-08-2021
  • |
  • Zanna Van Loon (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)