Sectormoment belangenbehartiging cultureel-erfgoedesector (7 oktober 2021)

Stapel handen

Samen werken maken van een sterke belangenbehartiging? Op 7 oktober 2021 vragen we jouw stem en visie op de toekomst van de belangenbehartiging voor het cultureel-erfgoedveld. Al meer dan 10 jaar verdedigt het Overleg Cultureel Erfgoed (OCE) de belangen van het cultureel erfgoed. Soms met spraakmakende acties, maar even vaak in de luwte en achter de schermen. Tot op vandaag zijn enthousiaste vrijwilligers de drijvende kracht achter OCE. Nieuwe uitdagingen vragen nieuwe kaders. Een denkoefening dringt zich op en daar hebben we jou bij nodig.

Op welke thema’s kan een belangenbehartiger voor jouw organisatie het verschil maken? Welke rol(len) neemt een belangenbehartiger idealiter op volgens jou? En welke organisatievorm kan deze rollen schragen en dragen? We gaan aan de slag met enkele scenario’s en zoeken een weg richting gedegen belangenbehartiging voor onze sector.

Wanneer?
Donderdag 7 oktober 2021 van 9:30u tot 11:30u.

Waar?
Liberas – Kramersplein 23, 9000 Gent

Ben jij erbij?
Schrijf dan in via het online formulier.

Meer weten?
info@overlegcultureelerfgoed.be

Programma

 • 09:00u Onthaal met koffie
 • 09:30u Intro
 • 09:35u Historiek overleg cultureel erfgoed: een gezamenlijke belangenbehartiger voor het erfgoedveld
 • 09:50u Vijf rondetafelgesprekken
 • 10:30u Analyse en conclusies
 • 11:30u Einde
Details
Datum 
07-10-2021
 • Agendabericht
 • |
 • 07-09-2021
 • |
 • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)