Cultuur na corona: aanpassen en innoveren

!! Deze bijeenkomst is n.a.v. de corona-epidemie voorlopig uitgesteld. Meer nieuws volgt later.

Hoe heeft corona de ontwikkeling van vernieuwende praktijken binnen de cultuursectoren versneld? Deze vraag werd voorgelegd aan de Taskforce Cultuur middellange termijn, die naar aanleiding van de coronacrisis werd opgericht. Cultuurloket en de sectorale steunpunten gingen met die onderzoeksvraag aan de slag.

Op 20 december stellen we de resultaten van dit onderzoek voor aan de sector op het sector- en netwerkmoment 'Cultuur na corona: aanpassen en innoveren'De versnelde digitalisering van onze maatschappij en de impact op (amateur)kunsten, sociaal-cultureel volwassenenwerk en cultureel erfgoed vormen de rode draad van dit event. De nadruk ligt daarbij op nieuwe zakelijke modellen, inhoudelijke innovaties en ideeën voor een alternatieve publieksbenadering.

Eerder kwam de Taskforce Cultuur al met aanbevelingen voor remediëring op de korte termijn.

13.30 - 14.00 uur Ontvangst
14.00 - 14.05 uur Muzikale opening door sopraan Astrid Stockman
14.05 - 14.15 uur Welkomstwoord door Luc Delrue (secretaris-generaal Departement Cultuur, Jeugd en Media)

Voorstelling cultuurbreed rapport 'Cultuur na corona'