Lancering mmmonk.be: Scrol eens door een middeleeuws manuscript

Vanaf 1 december zetten de Openbare Bibliotheek Brugge, het Grootseminarie Brugge, de Universiteitsbibliotheek Gent en het Bisdom Gent hun middeleeuwse manuscripten in de kijker. Samen presenteren ze mmmonk.be.

Op dit online platform kan je alle nog bewaarde middeleeuwse monastieke manuscripten van de abdijen van Ter Doest, Ten Duinen, Sint-Baafs en Sint-Pieters tot in de kleinste details bewonderen. Een goudmijn voor onderzoekers, docenten en studenten en een openbaring voor al wie benieuwd is naar de boekenpracht uit die middeleeuwse abdijen. Mmmonk brengt collecties van over de hele wereld samen in één virtuele bibliotheek via IIIF, een digitale innovatie.

Feestelijke lancering

Tijdens de feestelijke lancering op donderdagavond 1 december geven experten toelichting bij de collectie en het online platform en krijg je enkele originele manuscripten te zien. We gaan ook in gesprek met Brugse en Gentse kunstenaars die aan de slag gingen voor het zijproject ‘mmmonk inspireert’. Afsluiten doen we met een receptie en een informele babbel met de projectmedewerkers en kunstenaars.

meer informatie en inschrijven

Details
Datum 
01-12-2022
Praktisch
Tijd 

19:00 - 21:00 uur

  • Agendabericht
  • |
  • 19-10-2022
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)