Universiteitsbibliotheek Leuven 1425-2000. Sapientia aedificavit sibi domum

TitelUniversiteitsbibliotheek Leuven 1425-2000. Sapientia aedificavit sibi domum
PublicatietypeBoek
Publicatiejaar2005
AuteursCoppens, Chris, Mark Deprez, and Jan Roegiers
ReekstitelLovaniensia
Volume24
UitgeverUniversitaire Pers
PlaatsLeuven
ISBN9789058674661
Samenvatting

Sinds 1970 is de Universiteitsbibliotheek in volle ontwikkeling. De KU Leuven Bibliotheken - Maurits Sabbebibliotheek is met haar historische collectie een levendig onderzoekscentrum met betrekking tot religie en zingeving. De KU Leuven Bibliotheken - Campusbibliotheek Arenberg, een wetenschapsbibliotheek in een 16de-eeuws klooster, combineert technologie en erfgoed. Het bibliotheeklandschap reikt van rechtsgeleerdheid tot medicijnen, van colleges in de binnenstad tot het academisch ziekenhuis aan de rand van de stad.

Het boek heeft drie leesniveaus: naast een synthetisch verhaal in het corpus, zijn er kaderteksten die deelaspecten belichten. Uitgebreide bijschriften begeleiden de ruim zeshonderd illustraties.

Het boek heeft een overzichtelijke indeling: acht hoofdstukken telkens voorafgegaan door een beeldengalerij, als een samenvatting van wat gaat volgen.

Een Corpus inscriptionum, met de teksten van alle opschriften op het historisch gebouw aan het Mgr. Ladeuzeplein, en een bibliografie besluiten het boek.

Nooit eerder getoond beeldmateriaal wordt afgewisseld met actuele foto's: beeld en tekst maken van het boek een referentiepunt voor de komende decennia.

Citekey1380
  • Documentatie
  • |
  • 09-09-2010