Geweldig en gewild. 50 praktijkverhalen over vrijwilligerswerk in de erfgoedsector

TitelGeweldig en gewild. 50 praktijkverhalen over vrijwilligerswerk in de erfgoedsector
PublicatietypeBoek
Publicatiejaar2017
Redacteur reeksDaenen, Roel, Birgit Geudens, and Annemie Vanthienen
Aantal pagina's171
UitgeverFARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed / Heemkunde Vlaanderen / Familiekunde Vlaanderen vzw
PlaatsBrussel
DepotnummerD/2017/11.524/2
SamenvattingVrijwilligers in de erfgoedsector. Hoe doen ze het? Waar vindt u hen? Welke obstakels komt u zoal tegen in uw vrijwilligerswerking, en hoe gaat u daarmee om? Ter gelegenheid van de Week van de vrijwilliger lanceren we ‘Geweldig en gewild’. Deze gratis digitale bundel bevat maar liefst vijftig inspirerende voorbeelden van het vrijwilligerswerk in de erfgoedsector. U leest er boeiende, mooie en eerlijke verhalen van collega’s die stevig met beide voeten op de grond staan. Zo willen we u in uw vrijwilligerswerking ondersteunen. Want ervaringen van anderen kunnen ook u ongetwijfeld inspireren en enthousiasmeren.

De kracht van ‘Geweldig en gewild’ zit in de rijke verscheidenheid van voorbeelden. Of u nu vrijwilligers zoekt voor een groot evenement of een inventarisatieproject. Of u nu al lang tobt over hoe u een bestaande vrijwilligersploeg kan verjongen. Of u nu werkt voor een lokale vereniging, een erfgoedcel, stadsarchief of een groot museum. In deze bundel vindt u ongetwijfeld een inspirerend verhaal dat aansluit bij uw vragen en interesses. Tegelijk krijgt u een mooie inkijk in de motieven waarom vrijwilligers zich juist voor erfgoed engageren. Want bijna elk verhaal focust ook op de vrijwilligers zelf en op wat hen drijft.
URLhttps://www.faronet.be/e-documenten/geweldig-en-gewild-50-praktijkverhalen-over-vrijwilligerswerk-in-de-erfgoedsector
Citekey3838
  • Documentatie
  • |
  • 31-03-2017