Organisatie

Logo Vlaamse Erfgoedbibliotheek

De vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheek is een netwerk van erfgoedbibliotheken dat eind 2008 werd opgericht door de overheden en besturen van onze zes partnerbibliotheken:

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek richt zich tot iedereen die een hart heeft voor de geschreven, gedrukte en digitale erfgoedcollecties van bibliotheken. Via diverse projecten en onderzoek willen we expertise ontwikkelen en kennis Brochure Prijs Cultureel-Erfgoed 2013verspreiden rond de ontsluiting, digitalisering en conservering van deze bewaarcollecties. Verder willen we het publiek bewust maken van het rijke bibliotheekerfgoed dat in Vlaanderen en Brussel aanwezig is. Want de oude geschriften en historische documenten die in onze erfgoedbibliotheken zorgvuldig worden bewaard hebben vandaag de dag nog steeds zin en betekenis. Het zijn fascinerende bronnen die mensen in staat stellen om kennis te vergaren over ons verleden of om plezier te beleven aan de verhalen en wetenswaardigheden uit vervlogen tijden.

Op 25 oktober 2013 mocht de Vlaamse Erfgoedbibliotheek uit handen van minister Joke Schauvliege de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel Erfgoed 2012-2013 in ontvangst nemen.

De partners van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek

Logo Erfgoedbibliotheek Hendrik ConscienceLogo Universiteit AntwerpenLogo Stad BruggeLogo Universiteitsbibliotheek GentLogo Bibliotheek Hasselt LimburgLogo KU Leuven Bibliotheken

  • Dossierpagina
  • |
  • 25-02-2014