Tentoonstelling 'Ooit gemist? Terugblik op twaalf jaar erfgoedtentoonstellingen'

Campagnebeeld van de tentoonstelling 'Ooit gemist?'

De dienst Erfgoed van de Bibliotheek Hasselt Limburg zorgt ervoor dat unieke documenten op ideale wijze bewaard worden. Om dat te tonen aan het publiek verzorgen ze al twaalf jaar lang tentoonstelling met de erfgoedstukken uit onze collecties. Nu de stedelijke en provinciale bibliotheken samengesmolten zijn, vond de dienst het een goed moment om eens terug te blikken en de mooiste stukken nog eens boven te halen. De tentoonstelling ‘Ooit gemist? Terugblik op twaalf jaar erfgoedtentoonstellingen’ biedt een kijk op de erfgoedcollecties van de bibliotheek en op het erfgoedgebeuren van de laatste twaalf jaren.

Terugblik

Om de rijkdom van de collecties – die veilig weggeborgen liggen – zichtbaar te maken voor het brede publiek, kiest de Bibliotheek Hasselt Limburg ervoor om regelmatig tentoonstellingen te organiseren. Sinds 2007 zijn niet minder dan 27 tentoonstellingen met de eigen collectiestukken opgezet.

Enerzijds werd ingespeeld op thema’s die leefden in het erfgoedveld. Zo was er in 2014 de tentoonstelling 'Bewogen' over de Eerste Wereldoorlog en in 2015 de expo 'Napoleon'. Anderzijds staan er collecties of deelcollecties in de kijker naar aanleiding van projecten van preventieve conservering, catalogisering en digitalisering. Zo kwamen in 2008-2009 de prentbriefkaarten, in 2012-2013 de oude drukken en in 2016-2017 de bouwtekeningen aan bod.

De gratis tentoonstelling loopt nog tot 31 augustus 2019 in vestiging Dusart van de Bibliotheek Hasselt Limburg. Meer informatie vindt u op de website van de bibliotheek.

Details
Date 
01-12-2018 - 31-08-2019
Practical
Location 

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

Price 

Gratis

  • Agendabericht
  • |
  • 18-12-2018
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)