Save the date! 31/1 Kick-off Collegagroep Behoud en beheer van bibliothecair erfgoed

Boek met beschadiging aan de rug

Heb je je ook al het hoofd gebroken over hoe je dat eeuwige stof op je boeken aanpakt? Of hoe je het best een schimmelaantasting in je collectie bestrijdt? Wil je weten hoe je papiervisjes kan opsporen? Of heb je behoefte aan praktische tips over het evacueren van collectiestukken in noodsituaties? Dan ben je van harte welkom in de nieuwe collegagroep behoud en beheer!

Wat gaan we doen?

In deze collegagroep staat het uitwisselen van praktijkgerichte kennis en ervaringen centraal rond alles wat met het behoud en beheer in erfgoedbibliotheken en andere documentaire erfgoedcollecties te maken heeft. Op een informele manier kunnen collega’s hun tips, tricks, verhalen en vragen met elkaar delen, zowel rond dagelijkse collectiezorg als uitzonderlijke calamiteiten. We behandelen daarnaast ook specifieke casussen, laten ervaringsdeskundigen en experten aan het woord en delen praktische hulpinstrumenten met elkaar.

De collegagroep komt enkele malen per jaar samen, steeds op locatie in verschillende erfgoedbibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Vlaamse Erfgoedbibliotheken vzw en FARO coördineren het geheel. Actieve participatie is de enige vereiste, de deelname zelf is gratis.

De kick-off

Tijdens de kick-off op 31 januari 2020 in Leuven gaan we alvast samen op zoek naar de voornaamste uitdagingen rond behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed. Vervolgens laten we kort een ervaringsdeskundige getuigen over één van de ergste collectieplagen: schimmel. 

Ben je geïnteresseerd om samen met je collega’s verder over behoud en beheer van bibliothecair of ander documentair erfgoed na te denken? Of ben je zelf al met specifieke uitdagingen geconfronteerd en wil je je ervaringen graag met anderen delen? Schrijf je dan nu hier in!

In het kort

Wat? Collegagroep behoud en beheer

Voor wie? Iedereen met vragen, ervaring of tips rond het behoud en beheer van collecties bibliothecair of ander documentair erfgoed

Wanneer? 31 januari 2020 11u-14u

Waar? Romerozaal, Collegium Veteranorum (COVE) K.U.Leuven, Sint-Michielsstraat 2-4 3000 Leuven

 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 06-12-2019
  • |
  • Sara Moens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)