Hoe ver staat jouw organisatie op vlak van meerstemmigheid en inclusie?

Wordcloud met termen zoals meerstemmigheid, inclusie, diversiteit

We horen graag jullie mening. Vul snel onze korte bevraging in tegen 13 september, 12u. Zo krijgen we een zicht op de stand van zaken in de sector van het bibliothecair erfgoed.

Meerstemmigheid en inclusie

Bibliothecair erfgoed en meerstemmigheid, hoe staat het daar eigenlijk mee? Is er in de collecties ruimte voor elk verhaal en elke stem? Worden er voldoende inspanningen geleverd om drempels weg te werken, zodat iedereen kan genieten van de collecties? Hoe inclusief is de werking van de organisaties die dit erfgoed bewaren? En hoe divers is hun personeelsbestand eigenlijk? Wie heeft er al een diversiteitsplan? 

Dat horen we graag van jullie. Daarom houden we een korte bevraging. Die maakt deel uit van het programma van het Overlegplatform Erfgoedbibliotheken, maar staat open voor alle medewerkers uit organisaties die bibliothecair erfgoed beheren. Jullie input geeft ons een duidelijker beeld van de huidige situatie. Zo weten we hoe we jullie in de toekomst verder kunnen ondersteunen.

Hoe vul je de bevraging in?

Surf naar menti.com en geef de code 1396 0064 in. Je kan je antwoorden registreren tot en met woensdag 13 september 12u.  Invullen duurt 5 minuten. 

Benieuwd naar de resultaten?

Het Overlegplatform vindt plaats op 15 september en heeft dit jaar als thema meerstemmigheid, inclusie en diversiteit. Naast boeiende presentaties kan je die dag ook de resultaten van de bevraging vernemen.

De inschrijvingen voor het Overlegplatform zijn helaas intussen afgesloten. Niet ingeschreven, maar toch benieuwd naar de resultaten van de bevraging? Hou dan onze website in de gaten. Na afloop van het Overlegplatform kan je daar de resultaten bekijken. 

 

Wij zijn je erg dankbaar voor je inbreng!

 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 06-09-2023
  • |
  • Sara Moens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)