Winnaars Plantin-Moretusprijs 2010 bekend

Plantin Moretusprijs 2010 - Best verzorgde boeken

Naar jaarlijkse traditie heeft de Vlaamse Uitgevers Vereniging, in samenwerking met het Plantin Genootschap, op 3 juni 2010 de Plantin-Moretusprijzen uitgereikt voor de best verzorgde boeken in Vlaanderen. Tien boeken die uitblinken door hun verzorgde en originele vormgeving, typografie, illustratie en grafisch-technische productie werden bekroond met de Plantin-Moretusprijs 2010. Daarnaast werd ook nog de Publieksprijs voor het Beste Boekomslag uitgereikt. Die ging naar Het Boek van Mannetje Koek van vormgever Pieter Gaudesaboos. De overige winnaars - waaronder Gert Dooreman met het boek Dooreman - vindt u samen met het rijk geïllustreerde juryverslag terug in de brochure De best verzorgde boeken. Deze publicatie kan u downloaden op de website van de Plantin-Moretusprijzen. Daar kan u voor € 10 ook een papieren exemplaar bestellen.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 04-06-2010
  • |
  • Eva Wuyts (Histories vzw)