Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience sluit leeszaal van 6 t/m 10 september

Microfilmlezer leeszaal Consciencebibliotheek

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience (EHC) heeft binnenkort een vernieuwde, afzonderlijke microfilmleeszaal, met nieuwe microfilmlezers/scanners in een opgefriste, heringerichte ruimte. Hiervoor zullen er gedurende twee weken werken plaatsvinden in de leeszaal van de bibliotheek, van 6 tot en met 17 september 2010. Vanaf 20 september zou de vernieuwde microfilmleeszaal klaar zijn om in gebruik te nemen.

Omdat de voorziene overlast te groot zal zijn, sluit EHC in de eerste week (6 tot en met 10 september) de volledige leeszaal. In de tweede week (13 tot en met 17 september) zal ze geopend zijn, maar met beperkter faciliteiten wat betreft fotokopiëren, scannen en microfilms lezen.

In de week dat de leeszaal van EHC gesloten is, blijven interbibliothecaire leenaanvragen (IBL) mogelijk. Als student, docent of gebruiker kunt u dergelijke aanvragen plaatsen via uw universiteitsbibliotheek of openbare bibliotheek.

De onthaalbalie aan de ingang Korte Nieuwstraat wordt die week tijdelijk een informatiebalie. U kunt er terecht voor reproductieaanvragen en doorverwijzing naar andere bibliotheken (wie heeft wat). In een kleine, tijdelijke leeshoek kunt u de dagelijkse krant lezen.

Reproductieaanvragen kunt u tijdens die sluitingsweek ook bestellen op 03 338 87 31 of via consciencebibliotheek@stad.antwerpen.be. U kunt hier ook terecht voor het laatste nieuws i.v.m. de verbouwingswerken of verdere vragen.

 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 20-08-2010
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)