Europese volksraadpleging over digitalisering cultureel erfgoed

Logo Your Voice in Europe

De creatieve en cultuursector van Europa ondergaan momenteel een revolutionaire transformatie, waarbij innovatieve oplossingen nodig zijn om voordeel te blijven halen uit de technologische vooruitgang. De Europese Commissie heeft een Reflection Group ('Comité des Sages') voor digitalisering aangesteld om te bekijken hoe digitalisering, online toegang en preservering van culturele werken in Europa het best kan worden versneld. 

Op 18 augustus 2010 heeft de Reflection Group een volksraadpleging geopend over de online aanwezigheid van cultureel erfgoed. Alle geïnteresseerden worden uitgenodigd te reageren, van burgers en culturele instellingen tot bedrijven en NGO's. De resultaten van de raadpleging zullen worden meegenomen in de aanbevelingen die de groep voor het eind van het jaar zal doen.

U kunt tot 30 september 2010 deelnemen aan de volksraadpleging via:
https://commission.europa.eu/law/contribute-law-making_en
.

Zie voor meer informatie het persbericht (EN FR DE) van de Europese Unie.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 24-08-2010
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)