Eén gecentraliseerd en gedigitaliseerd audiovisueel archief voor Vlaanderen

Winnend ontwerp voor De Krook

Op vrijdag 8 oktober 2010 heeft de Vlaamse regering groen licht gegeven voor één gecentraliseerd en gedigitaliseerd audiovisueel archief voor heel Vlaanderen. Het collectieve beeldgeheugen wordt een onderdeel van de Krook in Gent, en is vooral bedoeld voor online raadpleging.

De Krook stelt nog voor de zomer een strategisch operationeel plan op, dat een blauwdruk moet worden voor het digitale audiovisuele archief. Het archief wordt naast een nieuwe bibliotheek en centrum voor nieuwe media een onderdeel van de Krook, een ambitieus project dat tegen 2015 moet verrijzen in de circusbuurt in Gent.

Op de website van De Standaard vindt u een interview met Minister van Media Ingrid Lieten over het project.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 11-10-2010
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)