FARO-imago overwegend positief

Onderzoekend poppetje met vergrootglas

'Ons' steunpunt voor cultureel erfgoed, FARO, heeft globaal een positief imago. FARO voerde in de periode 15 september - 15 oktober 2010 een online bevraging uit bij haar 'klanten' of actieve gebruikers over de dienstverlening en activiteiten van FARO. Deze bevraging past in het beleidsplanningstraject van FARO. FARO peilde onder meer naar:

• het imago van de organisatie
  • de kwaliteit van de huidige dienstverlening
  • de toekomstige dienstverlening
  • de rollen en functies van het steunpunt

Globaal blijkt het draagvlak voor en de tevredenheid met de activiteiten en diensten van FARO relatief groot te zijn:

• De overgrote meerderheid vindt FARO ‘competent’, ‘kwaliteitsvol’, ‘betrouwbaar’, ‘geloofwaardig’ en ‘wetenschappelijk’ (top 5)
  • Er wordt iets minder hoog gescoord voor kwalificaties zoals ‘transparant’, ‘ondersteunend’, ‘toegankelijk’ of ‘inspirerend’.
  • Een groot aantal van de respondenten vindt FARO eerder niet ‘traditioneel’ of niet ‘bureaucratisch’.

FARO gaat de cijfers verder in detail bestuderen en zal ze meenemen in de beleidsplanning.

U vindt het rapport met een samenvatting van de onderzoeksresultaten op de FARO-site.

• 03-12-2010
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)