Vlaamse Erfgoedbibliotheek wint bronzen Bib Web Award

Logo Bib Web Awards 2010

Op 13 december werden in Gent voor het eerst de Bib Web Awards uitgereikt in aanwezigheid van minister Schauvliege. Er waren prijzen te verdienen in tien categorieën. In zeven ervan waren erfgoedbibliotheken genomineerd. De Openbare Bibliotheek van Brugge viel driemaal in de prijzen met goud voor de categorieën 'Catalogi' en 'Multimedia' en brons voor hun 'Bibliotheekblog'. UB Gent Mobile van de Gentse Universiteitsbibliotheek eindigde tweede in de prijs van de vakjury.

Ook de website van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek was genomineerd voor de categorie 'vakorganisaties/belangenverenigingen' en moest enkel Bibliotheek.be en Bibnet laten voorgaan. De winnaars werden voor 50% van de stemmen bepaald door een vakjury en voor 50% op basis van de 5521 stemmen van het publiek. Een overzicht van alle winnaars vindt u op de blog van de Bib Web Awards.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 14-12-2010
  • |
  • Eva Wuyts ()