Strategisch plan Europeana 2011-2015

1. Aggregate, 2. Facilicate, 3. Distribute, 4. Engage

Europeana heeft haar Strategic Plan 2011-2015 uitgebracht. Het strategisch plan mag worden gezien als een eerste antwoord op het rapport The New Renaissance van het Comité des Sages over het online brengen van het Europese cultureel erfgoed. Daarin wordt aan Europeana een centrale rol toebedacht.

De focus van Europeana lag tot dusver op het aggregeren van het Europese cultureel erfgoed. In het strategisch plan wordt de aandacht verschoven naar het zo toegankelijk mogelijk maken van dit erfgoed. Europeana zou een middel moeten worden om nieuwe inzichten, verhalen en interacties te helpen ontstaan. Europeana wil innovatie in de Europese erfgoedorganisaties teweegbrengen om nieuwe generaties te kunnen betrekken bij hun cultureel erfgoed.

Het strategisch plan is ook opgenomen in ons documentatieoverzicht.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 14-01-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)