Poëziecentrum vult de collectie Ernst van Heerden verder aan

Stukken uit de collectie Ernst van Heerden

Het Poëziecentrum bezit de grootste collectie Zuid-Afrikaanse poëzie in de Nederlanden. De kern van deze collectie bestaat uit de nalatenschap van de Zuid-Afrikaanse dichter en academicus Ernst van Heerden, die op initiatief van een aantal Zuid-Afrikaanse academici en Vlaamse geïnteresseerden in de collectie van het Poëziecentrum kon worden opgenomen.

Door de financiële ondersteuning van de PUK-Kanselierstrust van de Noordwes-Universiteit (RSA) en de bereidwillige ondersteuning van o.a. Wannie Carstens, Louis Esterhuizen, Protea-Uitgewers en NB-Uitgewers, kan de collectie verder uitgebouwd worden met regelmatige zendingen.

Begin februari ontving het Poëziecentrum een nieuwe zending met een aantal krantenknipsels en een tiental boeken. De Collectie Ernst van Heerden die ook opgenomen is in de Collectiewijzer Erfgoedbibliotheken van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek omvat meer dan 1000 boeken, cd's, naslagwerken, ... De collectie kan geraadpleegd worden van maandag t.e.m. zaterdag telkens van 10u00-12u00 en van 13u00-18u00.

Wie geïnteresseerd is in Zuid-Afrikaanse poëzie vindt een schat aan informatie (recensies, interviews, oorspronkelijk dichtwerk, essays, ...) op de website Versindaba.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 10-02-2011
  • |
  • Eva Wuyts ()