Website The European Library vernieuwd

Schermafbeelding Website The European Library

Het portaal The European Library geeft sinds 2005 toegang tot Europese nationale bibliotheken. Onlangs is de website helemaal aangepast op basis van feedback van gebruikers en de nieuwste internetontwikkelingen, zoals Web 2.0. Nieuw zijn, onder meer, de uitgebreide meertalige zoekfaciliteiten in ruim 330 collecties. Daarnaast biedt de webdienst in liefst 22 Europese talen gebruikersondersteuning, zoals FAQ’s en hulp bij een eerste bezoek.

The European Library biedt ook verschillende multimediale tentoonstellingen, zoals de webexpositie over de Napoleonistische oorlogen. Hiervoor zijn unieke objecten uit de gedigitaliseerde collecties van verschillende Europese nationale bibliotheken bij elkaar gebracht.

The European Library is een webdienst van de Conference of European National Libraries (CENL). Het bureau van The European Library is gevestigd in de Koninklijke Bibliotheek van Nederland.

Ter info: The European Library mag niet verward worden met Europeana, de Europese multimedia online-bibliotheek met gedigitaliseerde verzamelingen uit Europese bibliotheken, musea, archieven en culturele instellingen. Europeana bouwt wel voort op de technische kennis, ontwikkeld door The European Library.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 14-03-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)