Vacature voor junior bibliograaf/catalograaf voor Biblia Sacra

Openingsbeeld website Biblia Sacra

Biblia Sacra is een digitale bibliografie van alle bijbels gedrukt in Nederland en België vanaf 1477 tot en met 1800. De bibliografie biedt niet alleen bibliografisch-analytische informatie, maar ook omvangrijke beeldbestanden van onder andere illustraties, titelbladen, typografie, lay-out, voorwoorden en provenance-gegevens.

Bijbels uit de periode 1477-1553 zijn reeds verwerkt; in de jaren 2011-2013 zullen de bijbels uit de periode 1554-1800 worden opgenomen in de bibliografie. Daarvoor zal worden samengewerkt met de STCN. In het projectteam zijn nog een andere bibliograaf en twee kunsthistorici werkzaam.

De junior bibliograaf/catalograaf houdt zich primair bezig met de bibliografische ontsluiting van de bijbels volgens de bestaande Biblia Sacra richtlijnen. De fysieke werkplek is in verschillende bibliotheken in Nederland, met de theologische faculteit van de Vrije Universiteit als vaste basis.

Werkzaamheden

 • De bibliografische beschrijving van relevante bijbeledities.
 • De kwaliteitscontrole en correctie van beschrijvingen.
 • Het actualiseren en/of opstellen van richtlijnen.
 • Het verzorgen van rapportages betreffende de voortgang.

Profiel

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met het beschrijven van Oude Drukken.
 • Grondige boekhistorische kennis en kennis van de analytische bibliografie.
 • Het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken.
 • Accuratesse, resultaatgerichtheid en probleemoplossende vermogens.

Inlichtingen

Voor vragen of inlichtingen kunt u zich wenden tot prof.dr. August den Hollander, Faculteit der Godgeleerdheid, Vrije Universiteit, projectleider, tel: 020-598.9883/598.6633, e-mail: a.a.den.hollander@vu.nl

Aanstelling

De aanstelling is in tijdelijke dienst voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid volgt een vervolgaanstelling van maximaal twee jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal EUR 1.986 en maximaal EUR 2.682 (schaal 7) bruto per maand bij volledige werktijd (38 uur per week).

Sollicitatie

Er is tot 27 maart 2011 gelegenheid om te reageren. U kunt uw sollicitaties richten aan a.a.den.hollander@vu.nl

 • Nieuwsbericht
 • |
 • 21-03-2011
 • |
 • Eva Wuyts ()