Google stopt met digitalisering krantenarchieven

De editie van 23 maart 1752 van de Canadese krant Halifax Gazette

Google heeft vorige week aangekondigd dat het stopt met het digitaliseren van krantenarchieven. De reeds gedigitaliseerde kranten zijn nog altijd terug te vinden via Google News Archive, maar er zullen geen nieuwe edities meer worden toegevoegd.

Google begon in 2008 met de digitalisering van kranten en realiseerde een repository van meer dan 3,5 miljoen edities van meer dan 2.000 verschillende kranten. Het oudste exemplaar in het archief is de editie van 23 maart 1752 van de Canadese krant Halifax Gazette.
 
Google stopt met het project omdat krantenuitgevers hun archieven zelf tegen betaling ter beschikking willen stellen. Google bezorgt digitale kopieën van het archief aan de kranten in kwestie, die ze vervolgens op hun websites mogen plaatsen.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 22-05-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)