British Library lanceert iPad-app met duizend 19e-eeuwse werken

iPad met 19th Century Historical Collection

De British Library biedt in een publiek-private samenwerking meer dan duizend negentiende-eeuwse boeken aan via een iPad-app. Later deze zomer zal de collectie worden uitgebreid tot meer dan 60.000 titels uit de 19th Century Historical Collection van de British Library.

Het gaat om titels in allerlei talen en over een veelvoud aan onderwerpen. Bekende titels zijn onder meer Frankenstein van Mary Shelley en The Adventures of Oliver Twist van Charles Dickens. De British Library plaatste een becommentarieerde lijst van voorbeeldtitels online.

In tegenstelling tot e-boeken gebruikt de app gescande kopieën van originele edities. Op die manier kunnen de oude boeken op een meer authentieke manier worden ervaren. Dat effect wordt nog verhoogd door aspecten als uitklapbare kaarten en originele illustraties.

De huidige versie van de app is gratis — de uitgebreide variant zal te betalen zijn. De prijs is nog niet bekend gemaakt. 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 18-06-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)