'Het geld is op maar wij willen door': Pragmatisch digitaliseren in Nederland

Tape-robot E-depot KB

De geldkraan wordt dichtgedraaid in Nederland en dat heeft een zware impact op de bibliotheken. Waar de grote digitaliseringsprojecten tot nu toe werden gefinancierd met overheidsgeld, moet naar andere oplossingen worden gezocht. Schitterende plannen, zoals het online laboratorium voor de geesteswetenschappen Libratory (kosten: 75 miljoen, te financieren met publieke middelen), zijn in de ijskast beland. Daarvoor in de plaats komen deals met Google en ProQuest.

In het eerste nummer van KB/, het vernieuwde magazine voor relaties en vrienden van de Koninklijke Bibliotheek, leest u hoe de KB niet bij de pakken neer gaat zitten.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 30-06-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)