Catalogus 'Elsevier Heritage Collection' online

Tekening van een orang-oetan uit 1641

Deze maand is de online catalogus van de Elsevier Heritage Collection gelanceerd. Die verschaft informatie over de collectie antiquarische boeken van uitgeverij Elsevier. De collectie omvat meer dan 2000 zeldzame boeken, waaronder ruim 1100 verschillende titels die in de periode 1580-1712 werden gedrukt en/of uitgegeven door de Elzeviers. Ook tientallen naslagwerken en zo'n 400 vroegmoderne antiquarische werken die elders verschenen vallen onder de collectie.

De bibliografische gegevens in de online catalogus maken het mogelijk exemplaren uit de collectie Elsevier te vergelijken met elders in de wereld aanwezige exemplaren. De beschrijvingen verwijzen naar de nummering in de Elsevier-bibliografieën van Copinger en Willems, en bevatten de STCN-vingerafdrukgegevens.

Van veel boeken zijn van de buitenkant afbeeldingen in hoge resolutie geïntegreerd in de catalogus, waardoor de boekbanden uit de collectie Elsevier nu online bestudeerd kunnen worden - van contemporaine perkamenten omslagen en vergulde prijsbanden tot kleurrijke 19e-eeuwse kunstboekbanden.

Meer informatie

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 19-07-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)