Eerste release van MINT, een servicesplatform voor metadata-aggregatie

Muntblaadjes

MINT (Metadata Interoperability Services) is een servicesplatform dat de aggregatie van cultureelerfgoedcontent en -metadata helpt vergemakkelijken. De webgebaseerde toepassing ondersteunt de workflow voor de ingest, mapping en aggregatie van metadatarecords en de terbeschikkingstelling van de resulterende dataset voor een doelrepository.

MINT is vrije software: u kunt de tool zelf installeren en gebruiken of zelfs aanpassen. MINT is gebaseerd op het platform dat gebruikt werd voor aggregatie in het ATHENA-project. Op dit moment bevat de ATHENA-repository meer dan vijf miljoen metadatarecords, afkomstig van 130 organisaties.

Meer informatie over MINT vindt u op de MINT-site van de Nationale Technische Universiteit van Athene, die de software heeft ontwikkeld. Deze video geeft een korte en inzichtelijke introductie op de mogelijkheden van MINT.

• 03-08-2011
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)