Contract Google met Koninklijke Bibliotheek opgevraagd

Logo Google Books

In Nederland wordt een beroep gedaan op de 'Wet Openbaarheid van Bestuur' (WOB) om het contract tussen de Koninklijke Bibliotheek en Google boven water te krijgen, zo meldt Digitale Bibliotheek.

Vorige maand werd het contract tussen Google en de British Library online gepubliceerd, nadat dit werd opgevraagd op basis van vergelijkbare wetgeving in het Verenigd Koninkrijk, de 'Freedom of Information Act'.

De KB had naar aanleiding van de publicatie van het contract van de British Library te kennen gegeven niet van plan te zijn haar contract met Google openbaar te maken. De KB heeft op grond van de WOB vier weken om op het verzoek tot inzage te reageren.

 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 06-09-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)