KB Den Haag breidt webdienst Historische Kranten uit met na-oorlogse kranten

Selectie kranten

De Koninklijk Bibkliotheek van Nederland (KB) heeft de webdienst Historische Kranten uitgebreid met 500.000 pagina’s naar een totaal van twee miljoen. Het betreft nieuwsbladen uit heel Nederland, Suriname en het Caraïbisch gebied uit vier eeuwen. Voor het eerst zijn er ook na-oorlogse kranten, zoals het Nieuwsblad van het Noorden, de Amigoe di Curaçao en de Juinensche courant.

De webdienst Historische Kranten is sinds zijn lancering in mei 2010 al bijna een miljoen keer bezocht. Gelijktijdig met deze aanvulling van een half miljoen pagina’s is de KB ook overgestapt op nieuwe software, zodat de site nu een veel snellere performance kent. Hierdoor is het mogelijk om vanaf nu periodiek honderdduizenden pagina’s toe te voegen. Tot eind volgend jaar zal de webdienst in fasen worden uitgebreid van twee miljoen naar negen miljoen pagina’s.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 22-09-2011
  • |
  • Eva Wuyts ()