Cometa-brochure verstuurd naar alle erfgoedbibliotheken

Voorpagina Cometa-brochure

Cometa is een praktisch model dat voor en door cultureel-erfgoedinstellingen werd ontwikkeld om iedereen die een collectiebeschrijving wil maken, snel op weg te helpen. Zo hoeft niemand het wiel opnieuw uit te vinden én werken we allemaal op (ongeveer) dezelfde wijze. Cometa kan worden gebruikt door alle soorten erfgoedorganisaties en door zowel professionals als amateurs.

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek speelde een actieve rol in de ontwikkeling van Cometa, dat eind september werd gelanceerd op Informatie aan Zee werd gelanceerd. Samen met FARO en PACKED ontwikkelden we de volgende materialen die erfgoedinstellingen helpen om met Cometa aan de slag te gaan:

  De vierentwintig pagina's tellende brochure is niet alleen elektronisch beschikbaar, maar werd ook gedrukt in een beperkte oplage. Op 14 oktober hebben wij naar alle bij ons bekende instellingen met een bewaarbibliotheek een exemplaar verstuurd ter attentie van de bibliothecaris.

  U beheert een bewaarbibliotheek maar u heeft geen exemplaar ontvangen? Neem dan contact op met onze stafmedewerker ontsluiting en wij zorgen ervoor dat u er alsnog een krijgt.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 20-10-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)