Nieuws

Vacatures: Projectmedewerkers historische kranten (2 voltijdse stages met vergoeding)

Voorbeelden van Belgische historische kranten
30-04-2020

De indientermijn en de startdatum voor deze stages zijn uitgesteld vanwege de COVID-19-maatregelen. Solliciteren kan nog tot 15 juni 2020. De start van de stage is voorzien voor 1 juli. lees verder

Vacature: Projectmedewerker communicatie (voltijdse stage met vergoeding)

Foto van het kantoor van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken
07-04-2020

De indientermijn en de startdatum voor deze stage zijn uitgesteld vanwege de COVID-19-maatregelen. Solliciteren kan nog tot 15 juni 2020. De start van de stage is voorzien voor 1 juli.

lees verder

Webexpo Simon Stevin door Museum Plantin-Moretus

Titelpagina 'De Thiende' van Simon Stevin met logo Museum Plantin-Moretus
20-05-2020

Museum Plantin-Moretus lanceert een nieuwe webexpo over het leven en het werk van wiskundig genie Simon Stevin. Stevin was één van de topauteurs van de Officina Plantiniana en is in 2020 precies 400 jaar overleden. Ontdek de webexpo nu op Google Arts & Culture.

lees verder

Nieuwe dimensies werpen verdiepende blik op erfgoed

De online pixel+ viewer met voorbeeld van een spijkerschrifttablet
19-05-2020

De KU Leuven lanceert samen met het Museum Kunst & Geschiedenis en de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) een online open access toepassing om erfgoedobjecten dynamisch en op een interactieve manier online te bekijken. Deze pixel+ viewer laat toe om eeuwenoude objecten in een ander licht te bekijken en verborgen details zichtbaar te maken.  lees verder

De Strategische Adviesraad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media zoekt onafhankelijke deskundigen

Logo SARC
18-05-2020

De Strategische Adviesraad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (SARC) adviseert de Vlaamse overheid over haar cultuur-, jeugd-, sport- en mediabeleid. De raad bestaat uit een Algemene Raad en vier sectorraden (Kunsten en Erfgoed, Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, Sport, Media) en bevat vertegenwoordigers van het verenigingsleven op Vlaams niveau en onafhankelijke
deskundigen. Word jij een van de nieuwe onafhankelijke deskundigen? Stel je kandidaat tot en met 1 juni 2020.  lees verder

Goed nieuws! Nieuwe datum STCV-feestdag en Overlegplatform Erfgoedbibliotheken bekend

Aankondiging nieuwe datum 22 september voor STCV en Overlegplatform
14-05-2020

Normaal hadden we jullie vandaag met veel plezier onthaald op de feestdag van 20 jaar STCV en het Overlegplatform voor erfgoedbibliotheken. Covid-19 besliste daar helaas anders over. Maar niet getreurd, want we hebben intussen een nieuwe datum!

Jullie zijn allemaal van harte welkom op dinsdag 22 september 2020. We blijven in Leuven, maar veranderen van locatie naar het KADOC. Meer informatie over beide evenementen volgt binnenkort, maar noteer alvast de datum in je agenda.

Hopelijk tot dan!

lees verder

Artikel: 'Versneden verleden: Middeleeuwse fragmenten in Vlaamse collecties'

Foto van een middeleeuws handschrift
14-05-2020

Voor het nieuwe nummer van META. Tijdschrift voor bibliotheek & archief schreven Yannick Ascoop en Jorn Hubo, stagiairs bij ons MMFC-project, een artikel over de waarde van middeleeuwse handschriftfragmenten.  lees verder

Terugblik: de stage van Yannick Ascoop

Portretfoto Yannick Ascoop
07-05-2020

Yannick Ascoop werkte van medio november tot eind april voltijds bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheken als beroepsinlevingsstagiair. We vroegen hem om terug te blikken op het half jaar dat we met hem mochten samenwerken. lees verder