Museum Meermanno stelt voortbestaan zeker door €400.000 op te halen

Voorgevel Museum Meermanno Den Haag

Museum Meermanno | Huis van het boek heeft alles op alles gezet om binnen een krap jaar de nieuwe, door de overheid gestelde 'eigen inkomstennorm' van 400.000 euro te halen. Het museum is daar voor dit jaar in geslaagd.

De opbrengst van de benefietveiling voor Museum Meermanno van Veilinghuis Bubb Kuyper was de laatste bijdrage die Museum Meermanno nodig had om aan de eigen inkomstennorm van dit jaar te voldoen. Museum Meermanno, het oudste boekenmuseum ter wereld, kan hiermee blijven voortbestaan en een nieuw beleidsplan indienen voor de periode 2013-2016.

De inkomsten die Meermanno verwierf dit jaar zijn behalve van de veiling, afkomstig uit de adoptieactie ‘Boek zoekt vrouw’, de verhoging van 30% van de bezoekers en de daaruit voortvloeiende inkomsten door extra bestedingen, zakelijke verhuur, en bijdragen uit het bedrijfsleven (Centraal Boekhuis) naast de diverse donaties, fondsen en andere sponsoring. Met name de steun van boekenliefhebbers en boekenvrienden is opvallend groot.

• 05-12-2011
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)