Aan de slag met CollectiveAccess in de cloud

CollectiveAccess-logo in een wolk

FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed voerde in samenwerking met Red Hat, marktleider in opensourceoplossingen een pilootproject uit voor het hosten van het opensource collectieregistratiesysteem CollectiveAccess uit. Het resultaat van deze samenwerking is een handleiding voor de installatie van CollectiveAccess op een Red Hat Openshift Flex Cluster.

Samen met de handleiding werden twee OpenShift CollectiveAccess communitydistributies ontwikkeld: één distributie voor Providence (het backoffice-systeem van CollectiveAccess) en een tweede distributie voor Providence en Pawtucket (het CollectiveAccess-pakket voor publieksontsluiting). Beide distributies zorgen voor de volledige basisconfiguratie van de cloud cluster zodat deze geschikt is voor de hosting van CollectiveAccess inclusief de installatie van ffmpeg, Imagemagick en andere packages die CollectiveAccess nodig heeft om optimaal te werken.

Deze oplossing werd tijdens het pilootproject getest door meer dan veertig musea en archieven in België en Nederland en wordt nu aangeboden als een testoplossing.

De handleiding vindt u op de website van FARO.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 12-01-2012
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)