Stedelijke Erfgoedbibliotheek Mechelen wordt ontsloten via Anet

Boekenrek met oude boeken

De Mechelse editie van Gazet van Antwerpen meldt dat de bibliotheekcollectie van het Stadsarchief van Mechelen zal worden ontsloten via Anet, de netwerkcatalogus van de Universiteit Antwerpen. De Mechelse Stedelijke
Erfgoedbibliotheek omvat meer dan 33.000 titels, zowel boeken als kranten en tijdschriften.

De in Vlaanderen gedrukte boeken van voor 1801 werden in samenwerking met de Vlaamse Erfgoedbibliotheek al online ontsloten in de Short Title Catalogus Vlaanderen. De Belgische kranten die in de Stedelijke Erfgoedbibliotheek worden bewaard, zijn te vinden in Abraham - Catalogus van Belgische kranten, eveneens een databank van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek.

De volgende stap is dus het online brengen van een catalogus van alle materiaal uit de bibliotheekcollecties. Dit zou twee tot drie jaar in beslag nemen. Daarna wil het Stadsarchief de bibliotheekcatalogus combineren met een nieuw archiefbeheersysteem, zodat de beschrijvingen van het bibliotheek- en archieferfgoed van Mechelen in hun geheel doorzoekbaar zullen zijn.

Meer informatie

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 17-01-2012
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)