Provinciale Bibliotheek Limburg neemt grootste sorteerinstallatie in de Benelux in gebruik

Ontwerptekening deel sorteerinstallatie

De Provinciale Bibliotheek Limburg, partnerbibliotheek van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek, is zaterdag 21 januari na een gedeeltelijke verbouwing officieel heropend. De verbouwing maakte het mogelijk om het het grootste documentsorteersysteem van de Benelux te installeren. Er werd 1 miljoen euro geïnvesteerd in een automatisch systeem met zelfuitleenbalies, betaalautomaten en een inleverkluis die ook 's nachts gebruikt kan worden.

De werken begonnen op 15 september 2011 en maakten het noodzakelijk om de ingang van de bibliotheek tijdelijk te verplaatsen. De bibliotheek is in de verbouwingsperiode overigens maar drie uur extra gesloten geweest. Het uitleen- en sorteersysteem werkt op basis van RFID-technologie. Hiervoor werden door jobstudenten al in de zomer van 2011 tags aangebracht in de 700.000 items die de bibliotheek rijk is.

• 02-02-2012
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)