Universiteitsbibliotheek Utrecht opent online schatkamer

Pagina van de collectiewebsite van de UB Utrecht

De Universiteitsbibliotheek Utrecht stelt honderdduizenden oude manuscripten, boeken en kaarten beschikbaar voor het publiek. Gedigitaliseerde collectiestukken kunnen vanaf nu via de website voor de bijzondere collecties van de bibliotheek (bc.library.uu.nl) worden bekeken. Ze worden thematisch aangeboden.

Maandelijks wordt een bijzonder stuk toegevoegd. Deze maand is dat een kaart van het zuidwestelijke deel van de Stille Oceaan, die een instructie vormde voor het zo efficiënt mogelijk beroven van een zilvervloot. Vanaf april is een aantal stukken ook te bewonderen in het Museum Catharijneconvent.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 06-02-2012
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)